KLM start met Social Video

KLM heeft een wedstrijd georganiseerd waarbij jong creatief talent werd uitgenodigd een social video te maken. De 3 beste filmpjes legt KLM voor aan de meer dan 100.000 Facebook fans en de 80.000 Twitter followers. KLM fans en followers kunnen een stem uitbrengen op hun favoriet.De opdracht aan de filmmakers was om een video te maken die laat zien waarom je KLM op Facebook moet volgen.Via videoplatform Brandfighters ontving KLM ruim 20 inzendingen waaruit een eerste selectie is gemaakt. KLM fans en volgers kunnen nu hun favoriet kiezen uit de winnende drie filmpjes.

Martijn van der Zee, Vice-President E-commerce: "De diversiteit van de inzendingen heeft ons echt verrast. Je kunt de boodschap vanuit verschillende invalshoeken benaderen en dat is ook echt terug te zien in het resultaat."

De inzet van deze vorm van social video past goed binnen KLM's Social Media strategie waarbij crowd sourcing een belangrijk instrument is.

Martijn van der Zee: "Met deze actie wil KLM een aantal doelstellingen bereiken. De video's zijn simpelweg leuke content voor onze huidige fans. En uiteraard willen we graag dat de video's, die ook op ons Youtube kanaal staan, doorgestuurd worden en zo leiden tot nog meer fans."

Contacteer ons
Brandfighters Brandfighters heeft deze video contest in opdracht van KLM ontwikkeld en uitgevoerd.
KLM Corporate Communications KLM Royal Dutch Airlines
Brandfighters Brandfighters heeft deze video contest in opdracht van KLM ontwikkeld en uitgevoerd.
KLM Corporate Communications KLM Royal Dutch Airlines
Over KLM

KLM
Amsterdamseweg 55
1082 GP Amstelveen